Josephine Selander

WS i Höllviken 2019

15-16/11 2019

boka HÄR

Yoga som behandlande metod

Yoga är en ganska unik metod som kombinerar fysisk aktivitet, andning, meditation, vila och filosofi. Utifrån Josephines senaste bok Filosofi som terapi – verktyg för levnadskonst och utifrån viryans smarta biomekanik utforskar vi hur yogan kan rymma terapeutiska moment – för såväl kropp som knopp.

OBS DET STÅR FEL TIDER PÅ BOKNINGSSIDAN DESSA TIDER GÄLLER

Fredag 15/11
kl.18.00-20.00

Happy feet.
Det är lätt att ta fötterna för givet. I den här klassen nördar vi loss med specifika övningar och asanor för att stärka fötterna. Och för att grunda sinnet.

Lördag 17/11
9.00 – 12.00

Smarta och kul övergångar.

En annorlunda vinyasaklass. I såväl yogan som i verkliga livet består vårt ”varande” av förflyttningar och övergångar. Under den här förmiddagen jobbar vi med smarta biomekaniska tips hur vi kan göra hälsosamma förflyttningar ur tre perspektiv: Dels i din befintliga yogapraktik. Dels hur medvetna förflyttningar kommer att påverka ditt fysiska välmående i vardagen. Och sist men inte minst: kan vi ha ett filosofiskt förhållningssätt till livets ”mellanrum” som blir hjälpsamt för oss ur ett psykologiskt perspektiv?

I pausen har vi info- och frågestund om Nordiska yogainstitutets yogalärarutbildningar. Föranmälan till Torgny är obligatorisk.

15.00 – 17.00
Slow flow & andning.

Den här eftermiddagen kombinerar vi viryayoga med tekniker från Feldenkraist metoden.  Med små rörelseförändringar upptäcker vi stora skillnader i kroppen. Samtidigt laborerar vi med hur du kan återupptäcka andningen i din asanaträning.

PRIS
Pris för fred+lörd 995:-

Sista dag för avbokning är den 1/11,
det går bra att anmäla sig fram till den 16/11.

fredagskvällen 350:-
lördagens morgonpass 450:-,
eftermiddagen
350:-

Josephine Selander är grundare av viryayoga och Nordiska Yogainstitutet. Hon är initiativtagare till Rehabyoga och Yoga som behandlande metod. Hon utbildar yogalärare och doktorerar i hur buddhistiska praktiker implementerats inom psykologi. I höst är hon aktuell med boken Filosofi som terapi som hon skrivit med leg. Psykolog Gustav Jonsson.

————————-

VAR?
Vi kommer vara på MEC i Malmö, Stora Varvsgatan 6, vid sidan om SVT vid Klaffbron, 10 min gång från Centralstationen. Ingång på baksidan mot vattnet.

HUR ANMÄLER MAN SIG?

Du anmäler dig HÄR din plats blir sedan bekräftad efter mottagen betalning:

BETALNING:

BG 349-2584 Cyber Relax,
SWISH
1234226304
ange ditt namn och vilka klasser du vill gå

TIDER
Ytterdörren öppnar kl. 17.45 på fredagen och 08.45 på lördag.
Eftermiddagspasset 15.00-17.00. Dörrvakt står där kl 14.20.
Info kring TT-kurser startar ca. kl 14.00, dörren öppnas 13.55.
OBS Föranmälan till INFO är obligatorisk.
 
ATT HITTA DIT
Om du blir försenad eller har svårt att hitta, ring mig på 0708 41 06 91.
Kommer du med tåg, gå ut från stationen mot Börshuset, ta höger och gå mot havet och Klaffbron (fråga dig fram). Gå över Klaffbron mot SVT och fortsätt rakt fram mot den gröna busskuren, där ligger ingången till Media Evolution. Det är en kort promenad på 7-8 minuter.  Om dörren är låst så finns det på båda sidor om ingången passager till baksidan. Gå igenom passagen till baksidan av huset vid vattnet, där ser du salen och ingången.
Buss 3 + 5 stannar precis utanför MEC.
Kommer du med bil finns det ett parkeringshus snett över gatan från Media Evolution, på Hallenborgsgatan. 
Annars finns det oftast p-platser längs kanalen på Bejerskajen precis innan Klaffbron. Kör in på Nordenskjöldsgatan vid Malmö Live. ta vänster vid MINC,  ta höger på Bejerskajen och parkera så nära Klaffbron som möjligt, där också parkeringsautomaten står.
LUNCH LÖRDAG
Matställen finns lite överallt i området, kanske går det bäst på Centralstationen där det finns ett stort utbud av restauranger bl.a. även LINDAS RAWFOOD . 
TA MED
egen yogamatta, block och yogaband om du har, vi har bara ett begränsat antal props att låna ut.
ÖVRIG INFO
Det finns möjlighet till ombyte, 2 duschar och gott om toaletter.
Du får gärna hänga kvar i lokalerna under pausen, men ytterdörren öppnas först 13.55.
————————————-