Boka tider-SCHEMA | BLI MEDLEM | Shop | HJÄLP FAQ | |
Email

Password

 
3 kurser i vinter/vår med Kristina Dürr.

Viryayoga Rehab, onsdagar 9-10.30
är en lugn yogaform som stärker rörelseapparaten på ett skonsamt sätt. Den ökar din kroppsmedvetenhet och bygger upp din styrka efter en skada eller en tids fysisk inaktivitet.
Den här kursen passar extra bra för dig som har smärta eller känner dig stel och trött i rygg och bäcken, men vi går igenom hela kroppen i en lugn yogaform där vi utför stärkande och mobiliserande rörelser, synkroniserat med andningen i skadeförebyggande och rehabiliterande syfte samtidigt som kroppen och sinnet lugnas för att uppnå inre stillhet.
I kursen ingår också guidade meditationer och andningsövningar.

Tanken är att du muskulärt bygger upp din kropp efter/under ett sjukdomstillstånd/skada eller en tids inaktivitet. Du får också lära dig hur du kan skydda rygg, bäcken och axlar vidare i din träning och vardagsliv.
Ge dig verktyg som kan förbättra din kroppskontroll och på så vis hjälpa dig i din vardag och ge en ökad livskvalitet.

Detta är en sluten kurs och kommer att anpassas efter deltagarna.
Begränsat antal platser.

Läs mer här:
http://www.kristinadurr.se/2017/05/04/kan-man-yoga-trots-att-man-har-smarta/

Vad: Viryayoga Rehab, kurs 8 veckor
När: Onsdagar kl 9.30 - 11.00
Var: Lilla Hammars Gård, Östra Halörsvägen 20-11 i Höllviken (f.d. Bruschetta)
Start: 20/2
Pris: 1200 kr
Anmälan: kristina@kristinadurr.sePilates Props, torsdagar kl 18.00-19.15

Pilates är en fantastisk träningsform som skonsamt och effektivt utmanar kroppens djupa stabilitet och balans. Pilatestekniken stärker mage, rygg och bäcken och kan avsevärt lindra ryggbesvär, ibland försvinner de helt!
I den här klassen använder vi redskap som foamroller, flexband, viktbollar och wobblies, vilket går att variera i oändlighet.
                                                                                                                                                                              Att träna med olika redskap ger ett effektivt och snabbare resultat och förutom att du blir smidigare, bygger du styrka och stabilitet med dessa varierade och roliga pilatesövningar! Målet är ökad kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och förbättrad hållning & balans.
Vad: Pilates props, kurs 8 veckor
När: Torsdagar kl 18.00 - 19.15
Var: Östra Halörsvägen 20-11 i Höllviken
Start: 25/1
Pris: 1200 kr för 8 ggr
Anmälan: kristina@kristinadurr.se


Viryayoga för högkänsliga
start den 24/1, 8 torsdagar 19.30-21.00,

Du kan testa en gång och boka som vanligt och vill du sedan fortsätta betalar du för resterande gånger till Kristina enligt nedan.

Viryayoga är en dynamisk yogaform som med sin fokus på biomekanik gör det möjligt att utöva yoga med minimerad skaderisk och samtidigt systematiskt stärka och mjuka upp kroppen. Ordet Virya kommer från språket sanskrit och betyder kraft, energi och glädje, vilket också är ett av mina ledord när jag leder yoga.
Denna kurs har fokus på stressproblematik och ett överstimulerat nervsystem som behöver mer ro. Den fysiska yogan kommer att hjälpa oss komma in i kroppen mer handfast, vilket är guld värt när man vill styra fokus från en överbelastad hjärna och ett intellekt som sällan tystnar! Avspännings & meditationsövningar ingår också.

Om högkänslighet
Grunden till personlighetsdraget högkänslighet är tendensen att på ett djupare sätt bearbeta information. Många reagerar starkare än genomsnittet på såväl positiva som negativa upplevelser och tycks även vara känsliga för det mer subtila, till exempel "plocka upp energier" eller "bara veta" hur andra mår. Det gör att högkänsliga ofta har stor förmåga till empati, vi kan också vara väldigt kreativa och ha konstnärlig talang. Å andra sidan kan en del vara extremt ljud/ljuskänsliga, uppleva starka känslor som kan svänga snabbt eller engagera sig väl mycket i andras bekymmer.
Generellt kan man säga att en högkänslig person tar in många fler intryck än andra och kan på så vis lätt bli överstimulerad. Då blir återhämtning extra viktigt så att kroppen och nervsystemet får möjlighet att lugna ner sig.
 
Som högkänslig har jag själv haft stor glädje av att kunna samla mig, lugna nervsystemet och få lite perspektiv på mina tankar som tycks forsa fram!
Kanske har du, precis om jag, fått höra: "Var inte så känslig!" eller "Du tänker för mycket!"
Många med högkänsligt personlighetsdrag bär med sig en föreställning att det är något "fel" på dem, vilket jag själv upplevt. Att lära mig mer om detta har gett mig bättre självkännedom, det har lärt mig omvärdera det jag upplevt i mitt förflutna och förstå att många av mina föreställningar om vem eller vad jag är bygger på missuppfattningar jag burit med mig ett helt liv.
Med nya kunskaper, insikter och verktyg tycks jag kunna sortera intryck på ett mer konstruktivt sätt och får mer klarhet och energi.
Dessutom tycket jag att det blir det lättare att vara tydlig och sätta gränser.
Och kroppen älskar att få uppmärksamhet, bara det gör att det mesta får perspektiv.

Max 15 platser
Vad: Viryayoga för högkänsliga, kurs i 8 veckor
När: Torsdagar kl 19.30 - 21.00
Var: Östra Halörsvägen 20-11 i Höllviken
Start: 25/1
Pris: 1200 kr för 8 ggr
Anmälan: kristina@kristinadurr.se