Varför tar det emot ibland?

Varför går man inte på yoga, trots att man egenligen vill?

Efter ett uppehåll tar det ofta emot att komma igång igen. Ju längre uppehåll ju svårare är det att ta sig till lokalen. Och det är just att ta sig till yogamattan som är det svåra, inte det vi gör på mattan, det mår vi alltid bättre av. Jag upprepar mitt mantra, ”det är aldrig yogaklassen man gått som man ångrar, bara de klasser man missade”. 🙂

En orsak till att man slutar kan vara att man ser det som en sport. När ”framgångarna” planar ut upphör intresset. Ser man istället på yoga som något helt avgörande för livskvaliteten, blir det något annat. En sak som man bara gör, precis som att borsta tänderna. Läs mer under ”effekterna av yoga

Inte sällan ställer vi till det för oss själva genom att vi med autopiloten följer gamla levnadsmönster, för hur vi hanterar olika problem och svårigheter. När det tar emot, producerar sinnet negativa bedömningar och värderingar av yogan, läraren eller den egna prestationen. Istället för att rida ut stormen och fokusera på att andas lugnt, ”flyr vi” mentalt.
Vårt behov av tävling ligger också på lur hela tiden och man kan reta sig på  egna tillkortakommanden i de olika ställningarna.
Mest av allt saknar de flesta av oss den viktigaste egenskapen, TÅLAMOD! Allt skall gå fort i livet och vi vill helst kunna allt med en gång och få nya häftiga kickar hela tiden. Vi har inte tid att vänta på kroppens respons.

Var inte rädd för det långsamma framåtskridandet,
 var bara rädd för stillaståendet.
 Kinesiskt ordspråk

Du formar ditt liv efter de val du gör.

Hemligheten med yoga handlar om att ge sig själv ett löfte och att sedan uppfylla det.  Att hålla sina löften visar att man kan lita på sig själv. Uppfyllda löften innebär också en stark tro på framtiden!
Att bryta löften till sig själv, (vare sig det rör sig om yoga, mat, rökning, alkohol eller olika beteenden) ger alltid en brist på förtroende för sig själv och istället en misstro på framtiden och dess möjligheter.

Med regelbunden yogaträning blir du mer närvarande, får bättre kontakt med dig själv och upptäcker din egen fantastiska potential med alla de goda egenskaper och färdigheter som ligger i din sanna natur.

Vad väntar du på? 🙂

Namaste,
Torgny

 

För att en diamantslipare,
skall få fram den glimmrande diamanten inuti den orena stenen,
behöver han inte lägga till någonting,
istället slipas lager på lager bort, och långsamt träder den fantastiska kärnan fram.

På samma sätt gäller det för oss att, med hjälp av yoga, bli av med alla de lager av attityder,
dåliga vanor och emotionellt bagage som vi släpar på,
för att nå fram till kärnan,
vårt sanna jag.