Om min yoga

Words can not convey the value of yoga – it has to be experienced.

– BKS Iyengar

 

Jag som leder yoga i Höllviken heter Torgny.

Jag har utövat yoga sedan 2003 och lett klasser i egen studio sedan 2007. Jag leder normalt 8-10 klasser i veckan och har samtidigt vissa klasser på ZOOM. Jag är ingen Guru och försöker inte uppfostra vuxna människor eller bli en andlig spirituell ledare. Jag älskar frihet och är djupt tacksam över att få bo i ett av världens bästa och mest demokratiska länder.

Vilken yoga kan du förvänta hos mig?

Frihet, tacksamhet och glädje är ledord i den yoga jag presenterar. Yogan är inte kopplad till någon sekt, religion eller några dogmer. Du behöver inte leva eller klä dig på något speciellt vis för att ”passa in”. Yoga skall vara roligt, välgörande och befriande, inte mystiskt, dogmatiskt eller framstå som farligt! Allt som räknas till ”mumbo-jumbo” och religion har jag skalat bort. De flesta pass är olika men alltid så att andetaget och ställningarna synkroniseras, ibland så fysiskt krävande att du svettas rejält. Jag lägger stor vikt vid att ställningarna utförs rätt anatomiskt, utifrån varje persons förutsättningar. Mina instruktioner strävar alltid efter att vara så exakta att du skulle kunna genomföra en klass med ögonbindel.

Man hittar massor om Hathayoga och dess ursprung på nätet, så är du nyfiken får du googla. 🙂

Mycket i livet handlar om att vara nöjd och tillfreds med tillvaron som den är. Påminn dig ofta om att livet ständigt förändras och att inget är statiskt. Livet är det som pågår just nu, i detta ögonblicket!

Life is what happens to you, while you are busy making other plans!
(John Lennon)